Info...

- Berichten geselecteerd uit de lijst.

Bericht van: Luc vervecken(webmaster)

Bericht van Johny Depoorter:

Hallo Luc,



Toen ik in Werl mijn legerdienst vervulde(1966-67) was dit een job in het CTR , die was gelegen boven het 20ste artillerie (de walen), beneden was er toen tevens de telefooncentrale. Deze functie heb ik gedaan de laatste 7 maanden van mijn legerdienst, voordien SDS chauffeur. Het Ctr was kende een totale bemanning van 1 sergant kroo, 2 Bv’s vlamingen en 4 miliciens, 3 walen en ik als vlaming. Met de telex stonden wij in verbinding met Neheim. Dat was een van mijn taken alsook de administratiepost te sorteren voor de verschillende eenheden die in Werl waren gelegen.( ook voor de het 4TH USA ) Die adm.post werd elke dag afgehaald te Neheim dit tezamen met de soldatenpost. Wie van dienst was dit 24uur aan een stuk kreeg dan na aflossing s’morgens een dag vrij, dit was in de voormiddag dutten en in de namiddag naar het stadje Werl. Soms kwam ook het alarm binnen per telex onder een codeband, dan was het de taak de telefooncentrale te verwittigen en die moest dan de eenheden opbellen en het alarm doorgegeven. Het CTR was een gepantserd lokaal met stalen deur met kijkglas.

Hier stuur ik een zestal foto’s genomen in het CTR : op de vier eerste foto’s ben ik dat, foto 3 1 van l n r ik, Bernard Haeck uit Moeskroen en serg kroo Govaerts Wilem (+ vroeg gestorven heb ik vernomen) uit Kessel Lo, foto 3 2 van l n r Vanderwaeven Francais 1160 Brussel, ik en Govaerts Willem.



Vele groetjes van mij en hopelijk zijn we vlug af van dat coronavirus en kunnen we weer genieten van onze vrijheid.

Johny Depoorter.

PS: ik heb reeds vroeger enkele foto’s gezonden die nu nog op de web-site te vinden zijn

Johny depoorter  antwoorde op: 2020-03-26 ( 10:16:30)

Wie op 30/04/2019 en 08/03/2020 in de lijst" iemand zoeken" de naam Calixte Decorte uit Ooigem heeft geplaatst mag met mij contact opnemen of hier een reactie plaatsen. Ik ben nog altijd met Calixte in contact dit was een kamergenoot bij het 14 art staf.